Masjid Uqba

The Great Mosque of Kairouan also known as the Mosque of Uqba is one of the most important mosques in Tunisia, situated in the UNESCO World Heritage town of Kairouan.

Established by the Arab general Uqba ibn Nafi in 670 AD (the year 50 according to the Islamic calendar) at the founding of the city of Kairouan, the mosque is spread over a surface area of 9,000 square metres and it is one of the oldest places of worship in the Islamic world, as well as a model for all later mosques in the Maghreb.

Source : wikipedia